DRAMA NA SKADARSKOM JEZERU: Mladićima se pokvario čamac, spasioci ih izvukli na sigurno
Foto: RINA

drama u crnoj gori

DRAMA NA SKADARSKOM JEZERU: Mladićima se pokvario čamac, spasioci ih izvukli na sigurno

Uprkos svoj lepoti, Skadarsko jezero može biti i izuzetno rizično ukoliko su loši vremenski uslovi i ukoliko se dobro ne poznaje teren

Objavljeno:

Na Skadarskom jezeru odigrala se prava drama, kada se mladićima koji su krenuli u obilazak pokvario čamac nasred vode. Na lice mesta odmah je poslata Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarskog jezera.

- Trojica mladića krenula je sa motornim čamcem u obilazak jezera. Međutim, motor na plovilu se pokvario, a oni zbog jakog vetra i velikih talasa nisu uspevali da se vrate do obale. Na svu sreću, brzom akcijom spasilačkih ekipa mladići su izvučeni na sigurno, potrdjeno je za RINU u Nacionalnim parkovima Crne Gore.

GSS/ Ilustracija
GSS/ Ilustracijafoto: RINA

Uprkos svoj lepoti, Skadarsko jezero može biti i izuzetno rizično ukoliko su loši vremenski uslovi i ukoliko se dobro ne poznaje teren. Iz Nacionalnih parkova apeluju na sve posetioca da vode računa prilikom posete.

- Pre nego što se zapute na Skadarsko jezero trebalo bi da provere vremensku prognozu i ponesu sa sobom hranu, vodu i rezervnu - topliju odeću, kazali su iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

Bonus video:

01:35

Timovi za spasavanje iz ruševina u Banjskom Polju

(Espreso/ RINA/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.